UA / RU
Підтримати ZN.ua

США передали Україні тепловізори, рації та обладнання на $ 25 млн

США надали допомогу для використання в зоні ООС.

Сполучені Штати Америки передали Україні допомогу з безпеки на загальну суму 25 млн доларів для використання в зоні проведення операції Об'єднаних сил. Про це повідомляє Посольство США в Україні.

У відомстві зазначили, що США стоять на боці України у підтримці її суверенітету і територіальної цілісності.

"Незважаючи на COVID-19, ми продовжуємо надавати Україні допомогу в області безпеки. На цьому тижні Відділ військового співробітництва отримав пристрої нічного бачення, тепловізори, рації та медичне обладнання загальною вартістю понад 25 млн доларів для використання в зоні ООС", - йдеться в повідомленні.

Раніше міжнародний Комітет Червоного Хреста направив в Донбас п'ять вантажівок з гуманітарною допомогою. Вантаж загальною вагою 84 тонни вирушив за маршрутом Київ - Донецьк через КПВВ "Новотроїцьке" 15 травня. Жителі окупованих територій отримають продуктові набори та розбризкувачі.

Читайте також: Трамп привітав Ердогана з перемогою на референдумі - ЗМІ

Раніше повідомлялося про те, що Європарламент виділив Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги на боротьбу з COVID-19. Ця сума буде надана Україні двома траншами по 600 млн євро протягом 12 місяців. Максимальний термін погашення кредитів становить 15 років.