UA / RU
Підтримати ZN.ua

США передали Держприкордонслужбі України 17 броньованих автомобілів

Автомобілі обладнані для потреб поліції

Державній прикордонній службі України надано 17 броньованих автомобілів "Форд Рейнджер" в рамках сприяння безпеці України. Про це повідомляє посольство США в Україні на своїй сторінці у Facebook.

Як наголошується, транспортні засоби були передані на підставі документа Білого дому від 4 червня 2014 року.

"Обладнані для потреб поліції автомобілі "Форд Рейнджер" мають більш потужний, ніж в стандартній комплектації, двигун, модифіковану систему підвіски для кращої маневреності позашляховика, освітлювально-пошукову систему, яка використовується правоохоронними органами, захисні металеві дуги, лебідку на 4,5 тонни для аварійно-рятувальних операцій", - йдеться в повідомленні.

25 березня в Україну прибула перша партія броньованих "Хамві". Партія машин становила 10 одиниць, і буде передана українським військовим.

Повідомлялося, що США будуть поставляти Україні броньовики і безпілотники. США нададуть Україні кілька систем безпілотників Raven, 30 броньовиків Humvee підвищеної прохідності, а також 200 позашляховиків.

Безпілотні літальні апарати оцінюються в 75 мільйонів доларів. Їх кількість, а також вартість позашляховиків невідомі.

Крім того, у лютому в Україну прибули перші 20 британських бронемобилей Saxon. 25 березня повідомлялося, що британські бронеавтомобілі SAXON оснастять танковими кулеметами на київському заводі.