UA / RU
Підтримати ZN.ua

США оголосять допомогу України на $400 млн: Що увійде до пакета

США надішлють допомогу, яку беруть зі своїх запасів чи фонду президента.

США надішлють Україні пакет військової допомоги на суму 400 млн доларів. Загалом з початку повномасштабного вторгнення РФ, Сполучені Штати Америки надали Україні військової допомоги на 41 мільярд доларів, пише AP.

Вказано, що пакет включає низку боєприпасів – від ракет для високо мобільної артилерійської ракетної системи HIMARS та ЗРК NASAMS  і до ПЗРК Stinger  та Javelin. Вказано, що озброєння надається через повноваження президента Джо Байдена, які дозволяють Пентагону брати необхідне зі своїх запасів та фонду адміністрації президента і доставляти їх в Україні, навіть через кілька днів.

Офіційні особи США заявили агентству, що Сполучені Штати надають Україні:

Читайте також: Сенат США не підтримав спробу республканців обмежити допомогу Україні

19 липня, США офіційно оголосили про виділення додаткових 1,3 мільярда доларів на новий пакет оборонної допомоги для України, який містить, зокрема, системи ППО NASAMS і боєприпаси, артилерійські снаряди, а також засоби протидії БпЛА.

У Пентагоні уточнили, що додаткова допомога надаватиметься в межах Ініціативи сприяння безпеці України, що передбачає закупівлю зброї у виробників та партнерів для відправки ЗСУ. Оголошення означає початок процесу укладення відповідних контрактів щодо пріоритетних військових засобів.