UA / RU
Підтримати ZN.ua

США назвали фарсом кримінальні звинувачення Росії проти лідера кримських татар

Дипломати кажуть, що такими звинуваченнями Росія намагається тримати Джемілєва за межами Криму.

Посольство США в Україні назвало фарсом кримінальні звинувачення Росії проти кримськотатарського лідера Мустафи Джемілєва. Американські дипломати закликали Росію припинити незаконну окупацію Криму і звільнити всіх політичних ув'язнених.

"Росія вкотре вдається до фарсу з кримінальними звинуваченнями, цього разу проти кримськотатарського лідера Мустафи Джемілєва, щоб тримати його за межами Криму. Ми закликаємо Росію припинити незаконну окупацію Криму та звільнити всіх політичних в'язнів", - твітнуло посольство в понеділок.

Росія вкотре вдається до фарсу з кримінальними звинуваченнями, цього разу проти лідера кримськотатарського Мустафі Джемілєва, щоб тримати його за межами Криму. Ми закликаємо Росію припинити незаконну окупацію Криму та звільнити всіх політичних в'язнів. #КримЦеУкраїна

- U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv) April 13, 2020

Раніше повідомлялося, що Слідчий комітет РФ підготував обвинувальний акт у справі проти Джемілєва, яке було відкрито 11 серпня 2014 року. Джемілєва "звинувачують" у "незаконному перетині кордону", "незаконне поводження зі зброєю", "недбале зберігання вогнепальної зброї, яке створило умови для його використання іншою особою, що призвело до смерті людини або інших тяжких наслідків".