UA / RU
Підтримати ZN.ua

США направлять військових радників в Україну

Група американських військових радників незабаром вирушить в Україну для оцінки середньо - та довгострокових потреб у рамках реформ військової сфери.

Вашингтон відправляє групу військових радників в Україну для оцінки та розробки програм практичного взаємодії між збройними силами США і України. Про це заявила офіційний представник Пентагону Ейлін Лайнез, передає Укрінформ.

"Група американських військових радників незабаром вирушить в Україну для оцінки середньо - та довгострокових потреб у рамках реформ військової сфери", - зазначила Лайнез.

За її словами, проведення цієї оцінки є першим кроком, який допоможе сформувати і запустити міцну програму в рамках зусиль США підтримати українські війська шляхом проведення навчань, підвищення освіти і надання допомоги".

Лайнез нагадала, що високопоставлені чиновники міністерства оборони США на цьому тижні вже мали зустрічі у Києві з українськими колегами. Сторони обговорили можливі шляхи "зміцнення довгострокового співробітництва двох країн у сфері оборони, щоб допомогти Україні побудувати високоефективні збройні сили і оборонні інституції". !zn

Читайте також:

В Донецькій області формується партизанський батальйон "Донбас"

Експерт: Зговірливість Москви залежить від військового успіху Києва на сході України

Командування АТО "не помічає" найважливіший аспект - заохочення солдатів і офіцерів, - експерт

Відсутність координації і єдиного керівництва залишається однією з головних проблем АТО