UA / RU
Підтримати ZN.ua

США нададуть Україні $150 млн військової допомоги, включаючи безпілотники

Міноборони США ухвалило рішення про другий транш допомоги.

Президент Володимир Зеленський оголосив про те, що Міноборони США затвердило рішення надати Україні другий транш військової допомоги в розмірі 150 млн дол. в 2021 році в рамках Ініціативи з безпекової допомоги Україні. 

Про це йдеться на сторінці глави держави в Twitter.

Зеленський заявив, що це надзвичайно важливий внесок у зміцнення обороноздатності армії України.

"Важливі новини від наших американських партнерів. Пентагон ухвалив другу частину допомоги по безпеці України у 2021 році на 150 млн доларів. Вдячний Білому дому за надзвичайно важливий внесок у зміцнення обороноздатності армії України і збереження життів наших воїнів", - підкреслив президент.

Представник Пентагону Джон Кірбі уточнив, пакет на суму 150 млн доларів включає надання двох протиартилерійських радарів, кількох безпілотних літальних систем, а також засобів захисту зв’язку.

«Він доповнить пакет вартістю 125 мільйонів доларів, про який було оголошено у березні», – уточнив представник Пентагону.

Як відзначили у Міноборони США, Америка буде продовжувати посилювати стратегічне оборонне партнерство з Україною, у тому чіслі через "передачу оборонної летальної допомоги" та сприятиме необхідним реформам в Україні.

Всього з 2014-го року США виділили на політику безпеки України більше 2,5 мільярда доларів.

Як повідомлялся, Адміністрація президента США Джо Байдена прийняла рішення виділити Україні новий пакет військової допомоги в розмірі $125 млн.