UA / RU
Підтримати ZN.ua

США готуються ввести нові санкції проти Росії - Зеркаль

Вашингтон має намір посилити контроль пульсу з питання України.

Екс-заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль прогнозує незабаром зовсім нехороші новини для росіян, оскільки нова адміністрація США готується посилити санкції проти "Північного потоку-2". Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, зі змінами в американському уряді тема "Північного потоку-2" у Вашингтоні як ніколи "гаряча".

"Бажання і інструментів для зупинки ПП2 більше ніж достатньо. Наявний арсенал включає три види санкцій: до компаній, які можуть прокладати труби, страхують, і компаній, які сертифікують газопровід. Але це тільки верхівка айсберга проблем із завершенням газового троянського коня РФ для Євросоюзу", - написала Зеркаль, зазначивши, що витрати на лобіювання ПП2 в Вашингтоні за минулий рік склали понад 5,3 млн доларів США, але і це не допомогло.

Читайте також: Байден назвав «Північний потік-2» поганою угодою: Білий дім озвучив офіційну позицію

Зеркаль також зазначила, що однозначно виріс інтерес до України і подій  у ній.

"Нова адміністрація вже тримає руку на пульсі і таке враження, що у Вашингтоні мають намір істотно зміцнити «контроль пульсу»", - підсумувала Зеркаль.

Раніше екс-посол США в Україні спрогнозував першу розмову Зеленського і Байдена протягом найближчих тижнів і вказав, про що не варто турбуватися.