UA / RU
Підтримати ZN.ua

США «готують заміну» Зеленському на тлі операція ЗСУ у Курській області: новий фейк росіян

Росіяни цитують пропагандиста з американським паспортом.

Російські ЗМІ тиражують заяву колишнього працівника ЦРУ Ларрі Джонсона, який неодноразово поширював кремлівську пропаганду, що начебто США можуть розглянути «усунення президента Володимира Зеленського на тлі операції українських військових у Курській області».

Такі слова є черговою спробою просунути вкид служби зовнішньої розвідки Росії, що нібито американці готуються «замінити» Зеленського, зазначили у Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

Читайте також: Зеленський у вигляді мішені: росіяни розганяють фейкову обкладинку The Economist

«Для збільшення «ваги» фейку росіяни використовують коментарі пропагандистів, які мають американське громадянство, зокрема ексаналітика ЦРУ Ларрі Джонсона, засудженого за розбещення неповнолітньої, та колишнього інкспетора ООН Скотта Ріттера та інших», – зазначили у SPRAVDI.

Фактчекери додали, що ці псевдоексперти не мають жодного стосунку до політичних кіл чи спецслужб і роками працюють на російську пропаганду, яка використовує їхні колишні посади та готовність озвучувати будь-які заяви.

«Росіяни хочуть у такий спосіб посилити свої наративи про «зовнішнє управління Україною», дестабілізувати настрої українців та посіяти недовіру серед іноземців до українського керівництва», – підсумували в Центрі.

Читайте також: Росіяни поширюють фейк, що Зеленський купив казино на Кіпрі

Нагадаємо, у Росії заявляють, що Україна планує завдати удари по Курській та Запорізькій атомних електростанціях. Натомість у Міністерстві закордонних справ України та Центрі протидії дезінформації при РНБО заперечили цю інформацію.