UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справу судді Вищого госпсуду Швеця передали до суду

Прокуратура звинуватила суддю в шахрайстві і дачу завідомо неправдивих показань.

Генеральна прокуратура України завершила досудове слідство й направила до суду обвинувальний акт стосовно відстороненого від посади судді Вищого господарського суду Віктора Швеця.

За даними слідства, Швець інсценував викрадення автомобіля Mercedes-Benz ML-350, який оформлений на близького родича судді, з метою отримання страхової виплати, повідомила прес-служба ГПУ.

Судді інкримінують злочини, передбачені ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 384 КК України (замах на заволодіння чужим майном шляхом шахрайства, завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та завідомо неправдиве показання). Максимальне покарання за ці злочини – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Перед цим Вища кваліфікаційна комісія суддів України відсторонила від посади суддю Вищого господарського суду України Віктора Швеця у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Суддя-колядник Зварич вирішив відновитися на посаді

27 липня Генеральний прокурор України Юрій Луценко особисто вручив судді Вищого господарського суду України Віктору Швецю повідомлення про підозру у скоєнні низки злочинів.

Нагадаємо, в березні цього року співробітники СБУ спільно з військовою прокуратурою задокументували факт отримання хабара суддею Вищого господарського суду України Віктором Швецем. Швець вимагав від підприємця десять тисяч доларів США за нестворення перешкод у здійсненні комерційної діяльності. Суддю також підозрюють в організації викрадення власного елітного автомобіля для отримання страхової виплати.