UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справу спійманого на хабарі директора Київського військового ліцею передали до суду

Генерал-майора Романенка звинувачують "в одержанні неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище".

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування і направила до суду матеріали кримінального провадження стосовно директора Київського військового ліцею імені Івана Богуна, викритого в отриманні хабара в 5 тис. доларів.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, за результатами розслідування генерал-майору повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України - одержання неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Свою провину директор ліцею визнав частково. Зараз матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направлено до Києво-Святошинського райсуду Київської області для розгляду по суті. Державне обвинувачення у суді буде підтримувати прокуратура Києва.

Як повідомлялося, директора Київського військового ліцею імені івана Богуна Данила Романенка було затримано за хабар у розмірі 5 тисяч доларів. За даними СБУ, генерал-майор, зловживаючи службовим становищем, вимагав ці гроші за сприяння у вступі абітурієнта до навчального закладу.

Романенка було затримано вдень 11 липня в Боярці Київської області, де розташований навчально-оздоровчий комплекс ліцею. Його було спіймано співробітниками СБУ і слідчими прокуратури "на гарячому" під час отримання грошей.

Печерський районний суд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді застави в сумі 97 тис. грн.

За клопотанням слідчого прокуратури суд відсторонив директора військового ліцею від займаної посади. !zn

Читайте також:

Спійманого на хабарі директора Київського військового ліцею відсторонили від посади

Затриманого за хабар начальника Київського військового ліцею відпустили під заставу в 97 тис. грн

Начальника Київського військового ліцею ім. Богуна затримано за хабар у 5 тисяч доларів