UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справу про вбивство підлітка у київському фунікулері передали до суду

Досудове розслідування завершили ще на початку травня.

Державне бюро розслідувань передало справу співробітника Управління державної охорони, який вбив підлітка у столичному фунікулері. Підозрюваному загрожує довічне ув’язнення, повідомили в ДБР.

«Обвинувальний акт відносно співробітника Управління державної охорони передано до суду. Працівники ДБР завершили досудове розслідування за фактом трагедії на станції фунікулера у Києві 5 травня 2024 року, після чого сторона захисту мала час на ознайомлення з матеріалами справи», – зазначили в ДБР.

Читайте також: Зеленський звільнив керівника Управління держохорони

Зокрема, 7 квітня співробітник УДО будучи п’яним та під наркотиками під час своєї поїздки фунікулером почав безпідставно чіплятися до пасажирів, в тому числі й до компанії неповнолітніх хлопців. Після того, як правоохоронець вийшов із вагона він підійшов до одного з підлітків та штовхнув його. Хлопець впав, розбив головою скло та порізав шию. Від отриманої рани підліток помер на місці.

У ДБР зазначили, що затриманого співробітника УДО одразу відсторонили від його посадових обов’язків. Спочатку зловмиснику інкримінували ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Однак згодом слідство встановило, що співробітник УДО вбив підлітка з хуліганських мотивів, тому справу перекваліфікували на ч. 2 ст. 115 КК України. Тепер зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Печерський райсуд Києва до 5 червня відправив підозрюваного у СІЗО. При чому прав на внесення застави співробітник УДО не отримав.