UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справу "луцького терориста" передали до суду

Окрім тероризму його звинувачують в захопленні заручників та незаконному поводженні зі зброєю.

Сьогодні, 17 лютого, прокуратура Волинської области передала акти обвинувачення по справі захоплення заручників у Луцьку влітку 2020 року Максимом Кривошем до суду. Про це повідомляє пресслужба ОГП.

Кривоша звинувачують в:

"Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо так званого "луцького терориста", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Луцький терорист вимагає допитати президента

Нагадаємо, 21 липня, мешканець Дубна Максим Кривош («Максим Плохой») захопив і 12 годин утримував у Луцьку автобус із заручниками. Кривош вимагав від політиків, олігархів і духовенства визнати себе «терористами в законі», а також подивитися фільм «Земляни» про експлуатації людиною тварин.

Серед заручників автобуса були діти, літні люди та вагітна жінка. Увечері 21 липня правоохоронці штурмували автобус, людей звільнили, а самого «Плохого» затримали. Трьох осіб Кривош погодився відпустити за годину до штурму, але при спробі звільнити дитину стріляв у поліцейського.

23 липня Луцький міськрайонний суд обрав запобіжний захід Максиму Кривошу у вигляді тримання під вартою.

Наступного дня суд заарештував можливого спільника “Луцького терориста”. Дмитро Михайленко, за версією слідства, відправляв Кривошу посилку за кілька днів до того, як той захопив заручників. При цьому граната РГД-5, вилучена у Кривоша була аналогічна тим, що вилучили при обшуку у Михайленка. Через кілька днів він вийшов під заставу.