UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справи Євромайдану: ГПУ повідомила про підозру екскерівнику апарату київського суду

Також ГПУ перевіряє, чи достатньо доказів для притягнення до відповідальності співучасників відповідного злочину.

Генпрокуратура повідомила екскерівнику апарату одного із київських судів про підозру в незаконному втручанні до автоматичної системи документообігу при розподіленні справ щодо злочинів проти протестувальників Євромайдану, повідомила пресслужба Управління спец розслідувань ГПУ у Facebook. Також про підозру повідомили заступнику колишнього керівника.

"На підставі зібраних доказів 22 і 25 липня 2019 року у передбачений законом спосіб повідомлено про підозру колишньому керівнику апарату суду та його заступнику одного із районних судів м. Києва у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 376-1 КК України за незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду (внесення неправдивих відомостей до цієї системи) при розподілі справ між суддями щодо застосування до учасників протестних акцій та інших громадян запобіжних заходів у січні-лютому 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що управління здійснює досудове розслідування у низці кримінальних проваджень за фактами протидії акціям протесту за допомогою протиправного переслідування правоохоронцями та суду учасників мітингів і зборів у Києві в грудні 2013 – лютому 2014 років.

"В одному з таких проваджень перевіряється правомірність дій та рішень районних судів Києва при автоматизованому розподілі справ та застосуванні запобіжних заходів", - додали у пресслужбі.

Зараз правоохоронці перевіряють, чи достатньо доказів для притягнення до кримінальної відповідності співучасників цих та інших злочинів, вчинених під час Революції Гідності у 2013-2014 роках.

Нині у справах про злочини проти Євромайдану оголошено підозри понад 440 особам, стосовно 288 скеровані до суду обвинувальні акти, і є вже майже 50 вироків. Водночас реальний термін позбавлення волі отримала лише одна особа - так званий "тітушка", якого засуджено до чотирьох років колонії.