UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справи щодо злочинів ПВК «Вагнер» в Україні планують відкрити у судах багатьох країн

Зокрема, матеріали уже зібрані в США та Ізраїлі.  

Окрім США та Великої Британії правозахисники українців, які подали до суду на ПВК «Вагнер» та вимагають компенсації за скоєні терористичні злочини Росією в Україні, планують подати ще кілька позовів у інших країнах, розповів в інтерв’ю Володимиру Кравченку для ZN.UA  адвокат позивачів співзасновник і старший партнер юридичної компанії McCue Jury and Partners LLP Джейсон МакК’ю.

«Наразі в мене є юристи в Ізраїлі, які кажуть, що в них готова справа в рамках цієї кампанії. Подібне говорять юристи й у Франції. Є юристи в Нідерландах та в інших країн», - розповів він.

МакК’ю  зазначив, що правозахисники хочуть запустити цей процес для того, щоб переслідувати елементи військової машини РФ по всьому світу.

«Ми почнемо з прикладів в Африці та Сирії, а потім логічним шляхом дійдемо до України. Тобто ми покажемо патерн діяльності, те, що вони використовують постійно одні й ті самі методи», - навів він схему дій.

Що стосується США, то там підготовлені дві справи, які готові до запуску —одна проти групи «Вагнер», друга — проти іншої юридичної особи.

Читайте також: ПВК «Вагнера» може заплатити українцям від п’яти до дев’яти мільярдів фунтів стерлінгів компенсації

Детальніше про те, як британський юрист Джейсон МакК’ю, який довгі роки представляє інтереси жертв терору, взявся відстояти інтереси українців, постраждалих в результаті російської агресії, та 1 листопада подав до Верховного суду Лондона позов проти ПВК «Вагнер» та чому Велика Британія має право розглядати цю справу читайте в інтерв'ю “Британський юрист Джейсон МакК`ю: «Я хочу бути скалкою в дупі Прігожіна і Путіна»”.