UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справи рухаються у правильному напрямку: більшість українців вірять у перемогу

Цієї думки дотримуються у всіх регіонах.

Три чверті українців, а точніше 78% опитаних, вважають, що справи в Україні рухаються у правильному напрямку і лише 11%  протилежної думки, дотримуються, а ще 11% - не змогли оцінити. Такі дані соціологічного опитування опублікувала група «Рейтинг».

Також серед українців 95% опитаних вірять у те, що наша держава зможе відбити напад Росії. Натомість зменшилась впевненість у швидкій перемозі «за кілька тижнів» - з 47% до 35% та зросли позиції «кілька місяців» і «півроку-рік». Ще 14% опитаних не змогли відповісти на це питання.

Сьоме загальнонаціональне опитування в умовах війни серед населення України віком від 18 років і старші було проведено 30-31 березня в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, серед 1500 респондентів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,5%.