UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Справи" проти Бутусова немає — ДБР

Є "провадження" і не проти особистості, а за фактом відео

Державне бюро розслідувань не порушувало кримінальної справи стосовно журналіста Юрія Бутусова. Відомство просить не залучати його до політичних звинувачень. Про це повідомила пресслужба ДБР.

"Кримінальне провадження порушено не проти журналіста Юрія Бутусова, а за вказаним у його публікації фактом. Жодної "справи" проти Юрія Бутусова у провадженні ДБР немає і просимо не залучати ДБР до політичних звинувачень", — заявили у відомстві.

Бюро встановлюватиме, хто і за яких умов допустив цивільну особу до зброї.

"У Кримінальному кодексі взагалі немає такого поняття як справа. Є кримінальне провадження, порушене за тим чи іншим фактом, і поки нікому не висунуто підозри, воно не може бути проти будь-кого взагалі", — заявили в ДБР.

ДБР нагадали, що їхня структура займається лише тими злочинами, які вчинили посадові особи. І увагу Бюро привернули саме ознаки такого злочину.

Читайте також: Демченко, зірвані спецоперації та звинувачення військових: гаранта під час його пресмарафону звинуватили в брехні

Нагадаємо, що раніше Юрій Бутусов назвав відкриття справи з боку Державного бюро розслідувань проти нього — помстою президента Володимира Зеленського через пресконференцію та результатом роботи російської агентури.