UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Справедливе покарання наздожене кожного злочинця»: в ГУР прокоментували смерть Киви

Андрій Юсов також висловився стосовно інших зрадників, які переховуються в РФ.

Справедливе покарання наздожене кожного злочинця, заявив речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, коментуючи смерть ексдепутата Верховної Ради Іллі Киви. Юсов закликав всіх зрадників здатися українському правосуддю заради їхньої ж безпеки.

«Наразі ми можемо підтвердити та констатувати факт. І зауважити, звернутися до інших колаборантів і зрадників, воєнних злочинців – найбільш безпечним шляхом для вас є здача групі українського правосуддя. Тим більше коли є вже вирок», – заявив Юсов в ефірі телемарафону.

Речник ГУР МОУ запевнив, що це гарантуватиме зрадникам дотримання їхніх прав, безпеки та регулярного харчування. Водночас перебування в Росії Юсов назвав небезпечним.

«А стосовно справедливого покарання — безумовно воно наздожене кожного злочинця», – додав речник Головного управління розвідки.

При цьому Юсов зауважив, що для роспропаганди вбивство Киви є досить болючою та дошкульною ситуацією. Так речник ГУР відповів на питання, чому, на його думку, у мережі досить мало кадрів з місця вбивства ексдепутата Верховної Ради.

«Ілля Кива був один з облич російської пропаганди в останній час. І, звичайно, ця історія для російських пропагандистів, її надмірна популяризація є особливо болючою та дошкульною. Тому, можливо, ми й бачимо такі результати», — підкреслив Юсов.

Читайте також: Ілля Кива: чим запам’ятався екснардеп, якого вбили під Москвою

Нагадаємо, що Іллю Киву, засудженого в Україні до 14 років в’язниці за держзраду, знайшли мертвим у населеному пункті Супонєво Одінцовского району Московської області (де він мешкав) на території готелю «Величъ Country Club». На тілі зрадника виявили два кульові поранення, а з місця злочину вилучили дві пістолетні гільзи та патрон. Українські ЗМІ з посиланням на джерела, що смерть Киви – це результат спецоперації СБУ.

Ще напередодні повномасштабного вторгнення Росії, Кива зробив заяву, що Україна має бути частиною єдиної союзної держави з Росією і РФ через вісім років прийшла забрати її. До початку вторгнення він виїхав з країни.

Кримінальну справу за статтею про держзраду проти Киви відкрили, зокрема, за те, що у жовтні 2022 року він записав відеопривітання з днем народження президенту країни-агресора Владіміру Путіну, в якому наголосив, що той «пише нову історію слов'янського світу» та побажав йому ще більше сил.