UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справа про жорстоке вбивство судді у Харкові залишається нерозкритою

Слідство досі не може однозначно визначити мотиви вбивства харківського судді та трьох членів його сім'ї.

Під час розслідування вбивства харківського судді Володимира Трофимова і членів його сім'ї правоохоронці зібрали вже 300 томів матеріалів, але справа, як і раніше, залишається нерозкритою.

"На жаль, зараз цей злочин залишається нерозкритим, хоча приймаються всі заходи, щоб цей злочин було розкрито", - повідомив на прес-конференції в Києві заступник начальника головного слідчого управління МВС Олександр Гончаров.

Він нагадав, що зараз розглядаються дві версії вбивства судді: заволодіння особистим майно потерпілого (Трофимов був колекціонером старовинних монет і предметів антикваріату) і вбивство у зв'язку з його професійною діяльністю в суді.

Гончаров повідомив, що у слідчо-оперативній групи у цій справі входять більше 40 співробітників правоохоронних органів, допитано 18 тисяч свідків, призначено 550 експертиз, половина з яких вже проведена.

Нагадаємо, обезголовлені тіла судді Фрунзенського райсуду Харкова Володимира Трофимова, його дружини, сина і цивільної дружини сина були знайдені 15 грудня 2012 в квартирі судді. Відсічені голови жертв вбивці забрали з місця злочину.

19 грудня президент Віктор Янукович назвав це вбивство "викликом для всього українського суспільства", а його розкриття - "питанням честі для всіх правоохоронних органів".

Було порушено кримінальну справу за статтею "умисне вбивство двох і більше осіб". !zn

Читайте також:

Пшонка назвав основну версію звірячого вбивства харківського судді

У Генпрокуратурі побоюються, що проти суддів і міліціонерів візьмуть автомати

Харківські судді попросили захисту в Януковича після вбивства свого колеги

Москаль заявив, що МВС ховає від людей масу шокуючих вбивств