UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справа Гандзюк: засідання суду відклали до 25 вересня

Прокурори почали зачитувати в суді матеріали справи.

Дніпровський районний суд Києва продовжить розгляд кримінального провадження у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк 25 вересня. Про це заявила головуючий суддя, передає Укрінформ.

Відзначається, що на сьогоднішньому засіданні, на якому був присутній батько Гандзюк, прокурор зачитував матеріали кількох томів справи.

«Наступну дату визначимо - 25 вересня на 12 годину", - сказала суддя.

Читайте також: Вулиці Гандзюк в Херсоні повернули колишню назву

Раніше повідомлялося про те, що ймовірний організатор замаху на Катерину Гандзюк Ігор Павловський попросив суд затвердити угоду про визнання провини. Підозрюваних у справі про вбивство Катерини Гандзюк Мангера і Левіна заарештували до 18 жовтня. Прокурор просить в суді 12 років ув'язнення для головних підозрюваних.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року в київській лікарні, через чотири місяці після нападу, під час якого на неї вилили літр концентрованої сірчаної кислоти. Офіційна причина смерті: поліорганна недостатність і хімічні опіки 39% тіла.

Замовниками злочину батько вбитої Віктор Гандзюк називав главу Херсонської облради Владислава Мангера, екс-голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва і його колишнього заступника Євгена Ріщука. З них трьох підозрюваним у справі проходить лише Мангер.

Організатором нападу виступив раніше судимий Олексій Левін ( «Москал»), посередником - помічник екс-депутата Миколи Паламарчука (БПП) Ігор Павловський.

Але реальні терміни отримали тільки виконавці злочину: Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Микита Грабчук та їх ватажок Сергій Торбін ( «Опер»). Завдяки угоді зі слідством і перекваліфікації справи, вони отримали від 3 до 6,5 років позбавлення волі.