UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справа «Фортуни»: Вікторію Котеленець залишили під домашнім арештом

Суд відхилив клопотання захисту ветеранки, котрій інкримінують участь у «параді полонених» в окупованому Донецьку.

Ветеранка АТО/ООС Вікторія Котеленець, яку заарештували через зовнішню схожість із конвоїрокою «параду полонених» в окупованому Донецьку, залишається під цілодобовим домашнім арештом. Суд відхилив клопотання захисту про пом'якшення запобіжного заходу.

«16 березня 2021 суддя Печерського суду Шапутько Світлана Володимирівна не задовольнила клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу для Вікторії Котеленець. «Фортуна» поки залишається під цілодобовим домашнім арештом», - повідомили в групі підтримки Вікторії Котеленець.

Читайте також: Резиденцію Зеленського пікетували з вимогою звільнити Стерненка й Антоненка

Вікторію Котеленець поліція затримала через зовнішньої схожості з терористкою «ДНР», яка конвоювала українських військових на «параді полонених» в окупованому Донецьку влітку 2014 року.

Котеленець затримали в Міністерстві ветеранів 19 січня, куди вона прийшла отримувати посвідчення учасника бойових дій.

З 2015 по 2017 роки вона воювала в рядах ДУК «Правий сектор», а потім - Української добровольчої армії. Чоловік Вікторії - лейтенант ЗСУ.

Суд відправив матір двох малолітніх дітей в СІЗО на 60 діб без права внесення застави.

У лютому Котеленець звільнили з СІЗО і відправили під цілодобовий домашній арешт.

Починаючи з 2015 року Вікторію неодноразово допитували контррозвідники СБУ і «кожен раз переконувалися, що на фото не вона». За даними Центру «Миротворець», в «параді полонених» брали участь не Котеленець, а донеччанка Ольга Сухова.