UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справа АРМА: підозрюваному у розтраті 426 млн гривень призначили заставу в 3,1 млн

Запобіжний захід Павленку діятиме до 12 вересня.

Вищий антикорупційний суд відпустив під заставу у 3,1 млн гривень колишнього в. о. керівника АРМА Володимира Павленка, якого підозрюють у розтраті 426 млн грн, повідомляє пресслужба НАБУ.

Запобіжний захід діятиме до 12 вересня. У цей час Павленко мусить виконувати покладені на нього процесуальні обов’язки.

Стаття 194 КПК України, зокрема, передбачає такі обмеження: прибувати за кожною вимогою до суду або слідчого; не залишати населений пункт і повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими учасниками процесу; носити електронний браслет та інші.

Читайте також: Рада змінила законодавство щодо АРМА

Влітку 2021 року шістьом високопосадовцям АРМА оголосили підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою, в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України). Санкція статті передбачає до 12 років колонії з конфіскацією майна.

За версією слідства, протягом серпня-грудня 2020 року посадовці у змові з адвокатами та фізичною особою заволоділи коштами, які були передані в управління Агентству. На підставі підроблених судових рішень вони перераховували кошти на банківський рахунок сторонньої особи. А потім розподілили їх між учасниками групи.