UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спійманого на хабарі начальника поліції охорони Будника звільнили з посади

Сьогодні Сергій Князєв представив Олександра Гаврилюка як нового керівника департаменту поліції охорони.

Новим начальником департаменту поліції охорони призначений Олександр Гаврилюк, на цій посаді він змінив Сергія Будника, якого в серпні викрили у хабарництві, про що свідчить повідомлення прес-служби на сайті МВС.

У повідомленні сказано, що сьогодні, 3 листопада, голова Нацполіції Сергій Князєв представив Гаврилюка особовому складу як нового керівника департаменту поліції охорони.

Олександр Гаврилюк
МВС

Повідомляється, що Князєв озвучив першочергові завдання, які стоять перед новим керівником. Серед них - побачити існуючі у підрозділі недоліки і виправити їх. Глава Нацполіції також додав, що саме на нового керівника покладено завдання втілити зміни, заплановані в організації службової діяльності поліції охорони.

"Поліція охорони відтепер входить у систему превенції. І в першу чергу ви будете реагувати на повідомлення людей, які поступають на 102. Тому всі працівники повинні пройти перепідготовку з урахуванням досвіду роботи патрульної поліції", - зазначив Князєв.

Він також повідомив про те, що роботу поліції охорони уніфікують під стандарти роботи патрульних. Зокрема, наряди поліції охорони увійдуть до системи єдиної дислокації нарядів поліції і будуть реагувати на сигнали про допомогу, що надходять на 102.

Нагадаємо, що 22 серпня в Києві під час отримання 96 тисяч гривень хабара затримали начальника Поліції охорони Національної поліції України генерала Сергія Будника.

Як повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, генерал через посередника вимагав у потерпілого 80 тисяч гривень за надання послуг фізичної охорони, крім офіційних платежів. За даними слідства, з червня затриманий отримав загалом 170 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Печерський районний суд Києва обрав Сергієві Буднику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 128 тисяч гривень, після внесення якої генерал вийшов з СІЗО. 1 вересня суд відсторонив Будника від посади начальника поліції охорони до 22 жовтня включно. У жовтні Апеляційний суд відновив його на посаді.