UA / RU
Підтримати ZN.ua

Співвласника й адміністраторів одеського готелю «Токіо Стар» судитимуть за порушення протипожежних норм

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох підозрюваних, ще двоє - в розшуку.

Прокуратура Одеської області скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох підозрюваних в порушенні норм пожежної безпеки в готелі «Токіо Стар», який згорів влітку минулого року. Обвинувачення пред'явлені співвласнику і двом адміністраторам закладу, повідомили в Офісі генпрокурора в середу, 1 липня.

Поліція розшукує ще двох підозрюваних, другого співвласника і відповідального за ремонт електромережі готелі, котрі переховуються від слідства.

За даними слідства, співвласник готелю - директор і кінцевий бенефіціар юридичної особи - організував її діяльність в нежитлових приміщеннях ремонтного цеху колишнього трамвайного депо, порушивши тим самим вимоги будівельних нормативно-правових актів. Старша адміністраторка готелю відповідала за дотримання вимог пожежної безпеки. Третя підозрювана - адміністраторка - в день пожежі кілька разів вимикала протипожежну систему після спрацьовування,  не викликала ДСНС і не вжиила заходів для евакуації постояльців.

У рамках досудового слідства правоохоронці допитали 186 осіб - свідків, очевидців події і потерпілих. Також було проведено упізнання дев'яти загиблих і вісім оглядів місця події, 11 обшуків, 84 виїмки документів і 31 судову експертизу.

Читайте також: Пожежа в одеському коледжі: прокуратура скерувала обвинувальний акт до суду

Нагадаємо, пожежа в готелі "Токіо Стар" в Одесі сталася у ніч на 17 серпня, загинули дев'ять гостей готелю. Після трагедії Київський райсуд Одеси заарештував власника готелю Вадима Чорного на 60 діб без права внесення застави. У листопаді його відправили під домашній арешт.

Прокуратура Одеської області також повідомила про підозру співвласнику готелю та ниці співробітників за статтею про порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки.