UA / RU
Підтримати ZN.ua

Співробітниця поліції на замовлення збирала інформацію про телефонні дзвінки громадян

Обвинувальний акт щодо підозрюваної скеровано до суду.

Сьогодні, 2 вересня, стало відомо, що старша інспекторка сектору дізнання одного з відділів поліції ГУ Національної поліції Львівської області незаконно збирала і передавала третім особам конфіденційну інформацію про телефонні дзвінки громадян.

Про факт злочину повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань в середу. Обвинувальний акт щодо підозрюваної направлено до суду.

"Слідча підробляла протоколи допиту осіб, куди вносила номера телефонів, які її цікавили, і в подальшому подавала протоколи до суду з метою отримання дозволу на доступ до конфіденційної інформації мобільних операторів. Надалі, отримавши дозвіл суду, здійснювала доступ до конфіденційної інформації і передавала третім особам", - повідомляє ГБР.

Читайте також: Колишнього чиновника "Нафтогазу" підозрюють у мільйонній розтраті

Правоохорониця обвинувачується в складанні, видачі посадовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей і порушення недоторканності приватного життя, вчинене повторно або якщо воно заподіяло істотну шкоду законним правам, свободам та інтересам особи (ч.2 ст.182, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України).

У разі доведення провини обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на 3-6 місяців або обмеженням волі на 3-5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Львові. Процесуальне керівництво здійснювала прокуратура Львівської області.

Нагадаємо, на Закарпатті будуть судити банду на чолі з депутатом селищної ради за те що в 2019 році вони напали на сім'ю іноземних туристів, відібрали у них гроші, документи, одяг, мобільні телефони і утримували їх в підвалі.

Також в кінці травня в Хмельницькому поліція затримала двох підозрюваних у пограбуванні місцевої підприємниці. Затримані виявилися раніше судимими жителями Горішнє плавно, яких розшукують за підозрою в скоєнні злочинів на території інших регіонів.