UA / RU
Підтримати ZN.ua

Співробітники Подільської митниці "заробляли" на хабарах по 80 тисяч в місяць - СБУ

Гроші вимагали за прискорене оформлення товарів і мінімізацію відрахувань до держбюджету.

© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили постійну схему систематичного отримання хабарів, організовану посадовими особами Подільської митниці, передає прес-служба відомства.
За даними слідства, угоду організували двоє головних інспекторів поста «Могилів-Подільський» спільно з митним брокером.

Гроші вимагали від компаній, які займаються зовнішньоекономічною діяльністю і бізнесменів. За хабар митники обіцяли клієнтам прискорити оформлення товарів і штучно мінімізувати відрахування до державного бюджету.

За оперативними даними, нелегальний дохід від корупційної діяльності склав в середньому 80 тисяч гривень на місяць. Діяла схема півроку.
Працівників митниці затримали після отримання хабара від чергового клієнта за безперешкодне ввезення автомобіля і товарів широкого вжитку.
"Розслідування здійснюється за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру і обрання запобіжного заходу", - додали в СБУ.

Читайте також: В Україну ввозили вантажівки частинами: на Львівській митниці викрили нелегальну багатотисячну схему

Раніше повідомлялося, що посадові особи Поліської митниці систематично проводили митне оформлення автомобілів за заниженою вартістю. Злочинні дії митників завдали державі збитків в 103 мільйони гривень.