UA / RU
Підтримати ZN.ua

Співробітника СБУ, який протаранив у Криму машину швидкої допомоги, визнано потерпілим

Феодосійський міський суд зобов'язав слідчого, що розслідував смертельне ДТП за участю швидкої, визнати співробітника СБУ Михайла Анісімова потерпілим.

Співробітника Служби безпеки України Михайла Анісімова, який врізався у "швидку", яка везла пацієнта у комі, визнано потерпілим. Про це виданню Kafanews повідомив адвокат постраждалого водія "швидкої" Сергій Мокренюк.

За словами Мокренюка, Анісімов звернувся у прокуратуру із заявою, з проханням визнати його потерпілим. Слідчий своєю постановою йому в цьому відмовив.

Однак 4 квітня Феодосійський міський суд виніс ухвалу, в якій зобов'язав слідчого визнати Анісімова потерпілим. "Ця ухвала з точки зору закону оскарженню не підлягає", - зазначив адвокат.

- ДТП за участю працівника СБУ, в якому загинули лікарі "швидкої", визнано нещасним випадком

Нагадаємо, аварія сталася 9 березня у Феодосії. Легковий автомобіль, яким керував співробітник СБУ, зіткнувся з машиною швидкої допомоги, яка перевозила в лікарні 22-річного хлопця, що перебував у комі.

На місці ДТП загинула 27-річна фельдшер. Травми отримали 50-річний водій швидкої, 57-річний батько хлопця і лікар. Лікар помер у лікарні. Також був травмований 32-річний водій машини - учасниці ДТП.

За даними ДАІ, "швидка" рухалася з увімкненими проблисковими маячками синього кольору і звуковою сигналізацією і, перетинаючи перехрестя на червоний сигнал світлофора, здійснила зіткнення з автомобілем Volksvagen-Passat, який рухався на зелений сигнал світлофора, в результаті чого автомобіль швидкої медичної допомоги перекинувся і врізався у стовп.

Управління Держгірпромнагляду в Автономній Республіці Крим і Севастополі, яке проводило розслідування інциденту, визнало аварію нещасним випадком, пов'язаним з виробництвом. !zn

Читайте також:

Винному у смертельному ДТП екс-мера Димитрова наполовину скоротили термін

У центрі Києва екс-мер Омельченко потрапив у ДТП

Нові подробиці резонансного ДТП на Закарпатті: міліцейське авто, що вбило студента, їхало зі швидкістю 160 км/год