UA / RU
Підтримати ZN.ua

Списування на НМТ: яке покарання передбачене для учасників мультитесту

Під час складання тесту учасники мають дотримуватися певних правил.

Через військове вторгнення РФ в Україні зазнав змін освітній процес. Випускники цього року мають складати національний мультипредметний тест (НМТ) замість ЗНО. В Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) розповіли, яке покарання загрожує тим учасникам НМТ, яких запідозрять у списуванні. Про це пише видання Освіта.ua.

Цього року при проведенні національного мультипредметного тесту буде технічно обмежена можливість використання тестової платформи з неналежною метою.

Читайте також: Повітряна тривога під час НМТ: чи будуть проводити тестування

За словами директорки УЦОЯО Тетяни Вакуленко, учасник комп'ютерного тестування не матиме можливості відкрити додаткові вікна браузера або можливості копіювання тестових форм, що може призвести до недоброчесності окремих вступників.

«Цього року робити це буде неможливо. Якщо вступник намагатиметься робити щось подібне це буде виявлено інструктором і учаснику буде відмовлено у подальшій роботі з тестом», – зазначила вона.

Вакуленко підкреслила, що наслідком цього стане неотримання результату мультитесту і неможливість використати його під час вступної кампанії.

Раніше ми писали, коли учасники НМТ отримають запрошення для складання тесту.