UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спікер СН озвучила план засідання СН на 2 жовтня

Депутати планують заслухати керівництво силовиків і правоохоронців.

Фракція Верховної Ради партія "Слуга народу" почала своє "велике засідання" за участю представників уряду та Офісу президента.

У суботу, 2 жовтня, народні депутати проведуть зустріч з керівництвом силовиків і правоохоронців, а також заслухають президента Володимира Зеленського, повідомила прессекретарка "Слуги народу" Юлія Палійчук.

Депутати планують підбивати підсумки роботи та обговорити ключові ідеї законопроєктів, які будуть подаватися на розгляд парламенту.

Крім того, "слуги" працюватимуть в групах над деталізацією "Плану трансформації країни", після чого презентують свої напрацювання для подальшого обговорення. Вони планують розглянути питання:

Після обговорення перерахованих питань депутати планують створити план роботи на найближчі два з половиною роки.

Читайте також: "Слуги" бойкотуватимуть сьогоднішній випуск шоу Шустера: ЗМІ називає причину

Нагадаємо, глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив журналістам після прибуття в Трускавець, що підписи за розгляд відставки спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова необов'язково будуть збирати на з'їзді.

Раніше повідомлялося, що депутати партії "Слуга народу" вже приїхали до Трускавця. До неділі, 3 жовтня, там буде тривати з'їзд фракції, яку скликали, в тому числі та в честь екватора каденції СН в Раді.

Депутати, які приїхали на поїзді (їх близько 50 без урахування помічників), зізналися, що не знають про програму з'їзду більше, ніж ЗМІ. Планується, що політсила буде вирішувати внутрішньопартійні та кадрові питання. Депутати також розповіли, що в поїзді підписів за відставку спікера ВРУ Дмитра Разумкова ніхто не збирав.

Всього на зборах повинно бути 244 народних обранці — саме стільки налічує фракція СН.

За даними ZN.UA на виїзному засіданні обговорюватимуть кадрові ротації — заміну спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, чотирьох міністрів і кількох глав парламентських комітетів. Точно втратять свої портфелі глава комітету з питань освіти науки та інновацій Сергій Бабак, а також глава комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха — вони з орбіти Разумкова.

За словами нашого джерела в ВРУ, вже очевидно, що найсерйозніші перестановки очікуються в бюджетному комітеті (глава - Юрій Арістов), а також в комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування (голова - Андрій Клочко).

Що стосується заміни міністрів, то очікувано своїх посад можуть позбутися глава Мінсоцполітики Марина Лазебна, глава Міноборони Андрій Таран, віцепрем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський і, як стверджує джерело в керівництві президентської фракції — глава Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський.

Варто відзначити, що на нараду до президента запросили представників усіх гілок влади, глав ОГП і СБУ.

Про те, як президент України зазвичай розв'язують кадрові питання читайте в тексті Інни Ведерникової "Згідно із законом прайду. Як Зеленський вирішує кадрове питання".