UA / RU
Підтримати ZN.ua

Spigel: Німецька розвідка назвала цифру щоденних втрат України під Бахмутом

Водночас російська сторона поводиться із своїми солдатами як із гарматним м'ясом.

Федеральна служба розвідки Німеччини висловила занепокоєння через високі втрати української армії в боях за Бахмут. Як пише німецьке видання Spigel, втрати української сторони сягають “тризначну кількість солдат”. 

Видання заявляє, що Служба зовнішньої розвідки Німеччини на таємній зустрічі цього тижня повідомила політикам безпеки в Бундестазі  що українська армія наразі щодня втрачає тризначну кількість солдатів у боях з російськими окупантами.

Розвідники попередили, що взяття Бахмута росіянами матиме серйозні наслідки, оскільки це дозволить Росії просуватися далі. У ФРН також повідомили, що російська армія діє з нещадною жорстокістю під Бахмутом, зокрема кидає власних солдат вперед, як гарматне м’ясо, та зовсім не рахується із втратами людей.

Читайте також: Аналітики зі США ставлять під сумнів факт окупації Кліщіївки

Нагадаємо, кілька днів тому видання Washington Post писало, що кривава бійня в Бахмуті створює ризики для України. Річ у тім, що зараз Київ постав перед складним питанням: скільки ще сил йому варто відправити на захист міста в Донецькій області, щоб це не зірвало підготовку до нового контрнаступу.