UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спецслужби РФ розсилають українським військовим повідомлення з погрозами — Генштаб ЗСУ

Українських захисників закликають скласти зброю та перейти на бік ворога.

Російські спецслужби намагаються залякувати українських військовослужбовців, розсилаючи на особисті телефонні номери повідомлення з погрозами. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

«Увага! Ворог розсилає погрози. Не піддавайтесь на провокації. У них лунають заклики зрадити присязі, скласти зброю, здаватися в полон або перейти на бік ворога», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, погрози підсилюються персональними даними: прізвища та імені особи, коду платника податків, місця реєстрації та, інколи, даними стосовно чисельності та складу сім'ї.

Повідомляється, що розсилка погроз виконується через SMS, а також через мобільні месенджери Telegram, Viber, Signal, WhatsApp.

У тексті погроз йдеться про нібито точне встановлення місця знаходження особи, якій надійшло вказане повідомлення, а також зазначається, що, у випадку продовження служби, по місцях проживання власника телефону та його сім'ї буде завдано точних ракетних ударів.

«Надіслані такого типу погрози спрямовані в першу чергу на те, щоб дестабілізувати морально психологічний клімат у підрозділах Сил оборони України, посіяти сумніви та знизити бойовий дух», - наголосили у Генштабі.

Зазвичай зазначені персональні дані осіб є застарілими (особа давно змінила місце реєстрації, переїхала в іншу місцевість, змінила підрозділ, у якому проходила військову службу, припинила проходження військової служби взагалі тощо).

«Таким чином, не викликає сумнівів, що надіслані погрози є звичайними маніпуляціями людською психікою. Подібні дії ворога є одним із видів психологічної атаки, яка не підкріплюється жодними конкретними діями -  "точного ракетного обстрілу" або "ми тєбя найдьом"», - зазначає Генштаб ЗСУ.

Читайте також: Москва підготувала чергову хвилю фейків: про що брешуть росіяни

Раніше повідомлялося, що родичам українських військових, які вийшли із «Азовсталі», телефонують із російських номерів та погрожують чи знущаються.