UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спеціальна сесія ЄВІ: чи буде вона платною

Роз'яснення дали в УЦОЯО.

Через повномасштабне вторгнення Росії, в Україні зазнала змін вступна кампанія. Для вступу до магістратури та аспірантури абітурієнти мають скласти єдине вступне випробування (ЄВІ). Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) розповів, коли відбудеться спеціальна сесія ЄВІ та чи буде вона безкоштовною.

В УЦОЯО зазначили, що в цьому році вступникам до магістратури та аспірантури буде надана можливість за бажанням пройти ЄВІ під час третьої (спеціально організованої) сесії, яку проводять за рахунок коштів фізичних та/або юридичних осіб. Вартість послуги ー 879 гривень.

Читайте також: НМТ: стало відомо, скільки вступників його не склали

Вступники можуть ознайомитися з Порядком здійснення розрахунків та умовами надання платних послуг з проведення спеціально організованої сесії єдиного вступного іспиту у 2024 році.

В УЦОЯО додали, що з 12 по 14 вересня зможуть пройти тестування вступники, які не реєструвалися для участі в основній чи додатковій сесії ЄВІ або зареєструвалися, але не взяли в ній участі, або хочуть покращити свої результати основної чи додаткової сесії.

У 2024 році відповідно до Календарного плану організації та проведення спеціальної сесії ЄВІ, з 12 до 19 серпня триватиме реєстрація охочих узяти участь у вступному випробуванні.

«Реєстрацію здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти.  Для реєстрації вступник має звернутися до приймальної комісії, надати скановані копії реєстраційних документів», – йдеться у повідомленні.

При заповненні анкети потенційний учасник має вказати населений пункт в Україні, у якому бажає пройти ЄВІ.

В УЦОЯО додали, що проведення спеціально організованої сесії єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) не передбачено.

Раніше в Україні стали чинними нові правила вступу до аспірантури. Зокрема, вводиться суттєве обмеження для вступу на денну форму навчання в аспірантурі.