UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спека в Україні: у середу місцями до +32 градусів та дощі

Водночас у Києві 4 серпня, за словами синоптикині, спеки не буде 

У середу, 4 серпня, у деяких регіонах України очікуються дощі, повідомила синоптикиня Наталка Діденко. Температура повітря місцями сягатиме +32 градуси тепла.

“На фоні високого атмосферного тиску – атлантичний антициклон до нас залицяється – у середу до України підсунеться ближче циклон Henri з грайливими атмосферними фронтами. Фронти принесуть завтра в західну частину України короткочасні дощі з грозами. Спочатку несміливо, місцями, а надвечір опадів побільшає і дощі також пройдуть на Вінниччині, Житомирщині, західних районах Одещини. На решті території України переважатиме суха погода”, - написала синоптикиня у Facebook.

За її словами, температура повітря у середу розподілиться нерівномірно. Зокрема, на Сході та Півдні переважатиме спека – стовпчики термометрів покажуть +27+32 градуси. Водночас у західних областях температура повітря становитиме +22+26 градусів. На Півночі та в Центрі термометри покажуть +25+29 градусів.

Вітер в Україні буде південно-східний та південний, невеликий або помірний.

За прогнозами синоптикині, у Києві 4 серпня спеки не буде. Максимальна температура повітря коливатиметься близько +27 градусів.  Суттєвих дощів у столиці також не передбачається.

“Шансів на дощ побільшає у п'ятницю та вночі в суботу. 5-6 серпня, кому цікаво й важливо, відчутно посилиться вітер, ймовірно навіть до штормових значень. Тому поки що явно не варто квилити Ярославною у бік осені, серпень міцно тримає літню булаву в руках”, - підсумувала Діденко.

Читайте також: У серпні в українців буде один довгий вікенд

Раніше повідомлялося, що серпень в Україні буде спекотним, але не сухим. Середня температура в останній місяць літа буде вищою, ніж зазвичай, а кількість опадів – традиційною.