UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спека побила у Києві температурний рекорд 139-річної давності

Загалом за один день в місті було побито відразу три температурні рекорди.

У четвер, 11 липня, в Києві на фоні спеки в Україні зафіксували три температурних рекорди, повідомили в Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Так, мінімальна температура повітря у місті виявилась найтеплішою для цього дня – температура повітря навіть вночі не опустилася нижче 21,7°С. Таким чином спека побила температурний рекорд 1938 року та перевищила попереднє рекордне значення на 0,3°С.

Максимальна температура повітря в Києві 11 липня досягла 34,2°С, що відразу на 0,5°С вище попереднього рекордного показника, зафіксованого ще 1885 року.

Водночас середньодобова температура повітря у столиці також виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і сягла 28,1°С, що перевищило попередній рекордний показник 1922 року на 0,5°С, а кліматичну норму відразу на 7,2°С.

Читайте також: Наслідок змін клімату: на Землю прийшло «пекельне» літо зі смертоносною спекою

Як повідомила синоптикиня Наталя Діденко, найближчим часом на похолодання очікувати не варто. Спека із температурою +30+39 градусів триватиме по всій країні триватиме ще довго. Це все наслідки потоку сухих повітряних мас із пустельних регіонів Середньої Азії.