UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спалах коронавірусу в ЗСУ: 16 нових випадків за добу

Госпіталізовано вісім осіб, ще вісім лікуються вдома.

За останню добу у Збройних силах України підтвердили 16 нових випадків коронавірусу, повідомляє прес-служба командування Медичних сил.

"Станом на ранок 28 травня у Збройних силах України 69 осіб захворіли гострими респіраторними захворюваннями COVID-19, викликаними коронавірусом SARS-Cov-2. Всього за час пандемії 106 осіб вилікувались, летальних випадків-3" – йдеться в повідомленні.

Крім того на ізоляції зараз перебуває 300 осіб (включаючи самоізоляцію). Протягом трьох днів самоізоляція закінчиться у 45 воїнів.

Наголошується, що за минулу добу зареєстровано шістнадцять нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобою COVID-19.

зокрема, в закладах охорони здоров'я знаходиться 8 осіб (Національний військово-медичний клінічний центр "ГВКГ" - 2 військовослужбовців, в лазареті військової частини Волинська область - 4 військовослужбовців, Хмельницька обласна інфекційна лікарня - 1 працівник ЗС України та Сарницкая ЦРЛ - 1 працівник ЗС України). Стан здоров'я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання. У військовослужбовців Волинської області симптоми захворювання відсутні.

За даними командування лікуються вдома під спостереженням медичної служби 8 осіб (Київська область - 5 військовослужбовців, Житомирська область і область - по 1 військовослужбовцеві) та 1 працівник ЗС України (Чернівецька область). Стан здоров'я пацієнтів задовільний. Симптоми захворювання відсутні.

За станом на 9:00 ранку 28 травня в Україні 22 382 підтверджених випадків COVID-19. За добу хворобу діагностували у 477 осіб.

Читайте також: Тривога про новий спалах коронавірусу є постійною — Ляшко

Сьогодні віце-президент НАН України Анатолій Загородній заявив, що Україна пройшла пік епідемії коронавірусу COVID-19. Академік НАН також заявив, що за умови, якщо б карантин ввели лише на тиждень пізніше, рівень захворюваності був би в 3 або 4 рази вище.

Карантинні заходи діють в Україні з 12 березня. 22 квітня їх продовжили до 11 травня, а потім – до 22 травня, але вже в більш м'якому варіанті. Моз рекомендує продовжити карантин як мінімум до 22 червня.

28 квітня Кабмін дозволив роботу продовольчих ринків за умови дотримання заходів безпеки для нерозповсюдження коронавірусу.