UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні ввечері Києвом пройде смолоскипна хода

Захід традиційно відбудеться до річниці народження Степана Бандери.  

У Києві 1 січня відбудеться щорічний Марш з нагоди 113 річниці від дня народження Степана Бандери. Ходу центральними вулицями столиці традиційно анонсувала ВО «Свобода».

Уже традиційна хода із смолоскипами, приурочена до Дня народження Степана Бандери, розпочнеться о 18:00 у парку імені Тараса Шевченка. Учасники маршу пройдуть маршрутом вул. Володимирська — бульвар Тараса Шевченка — вул. Хрещатик — Майдан Незалежності.

Читайте також: Проспекту Бандери в Києві зберегли назву

Навесні у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови, яка рекомендує президенту України повернути звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу. Щоправда впродовж року документ у парламенті так і не розглянули.

У 2007 році президент Віктор Ющенко присвоїв Роману Шухевичу звання Героя України. Степана Бандеру відзначили таким званням 2010 року.

Однак, у квітні 2010  Донецький окружний адміністративний суд позбавив Шухевича звання Героя України. Аргументувалося це тим, що "вiн не був громадянином незалежної України". У 2011 році було визнано недійсним і указ щодо звання Бандери.