UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні відбудеться візит міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби до Брюсселя

Програма візиту також передбачає зустріч міністрів закордонних справ України, Молдови та Грузії у форматі Асоційованого тріо, двосторонні зустрічі із представниками інститутів ЄС та міністрами закордонних справ країн-членів ЄС.

Сьогодні, 15 листопада, планують візит міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби до Брюсселя, де він зустрінеться з колегами з Німеччини та Франції та обговорить активізацію нормандського формату. Кулеба відвідає штаб-квартиру НАТО і також зустрінеться з Генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом, пише УНН.

"Міністр закордонних справ України (...) проведе у Брюсселі окрему зустріч з міністрами закордонних справ Німеччини та Франції, щоб скоординувати кроки щодо активізації роботи Нормандського формату та просування політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту", - повідомили у МЗС.

Також 15 листопада міністр буде присутній на засіданні глав МЗС країн ЄС та країн-учасниць Східного партнерства та проведе низку двосторонніх зустрічей.

Він представить бачення України майбутнього розвитку Східного партнерства та очікувані результати його шостого саміту 15 грудня.

Міністри закордонних справ держав-членів ЄС та країн-учасниць Східного партнерства обговорять посилення безпеки в регіоні, розвиток галузевого співробітництва, відновлення економіки в умовах подолання наслідків пандемії COVID-19», - розповіли про подібні переговори у МЗС.

Кулеба проведе переговори з керівництвом НАТО на тему "практичні кроки підтримки України на тлі ситуації вздовж українського кордону, у зоні збройного конфлікту на Донбасі, тимчасово окупованому Криму та у Придністровському регіоні Республіки Молдова".

Читайте також: Путін побоявся нагнітати напруженість у відносинах з НАТО у Чорному морі

Раніше Кулеба говорив про деструктивний підхід Москви до переговорів у нормандському форматі.

РФ блокує черговий саміт на рівні міністрів, вимагаючи попереднього узгодження пропозицій Кремля.