UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні в Україні відзначають День авіації

Третій рік поспіль ми зустрічатимемо цей день в умовах повномасштабної війни.

31 серпня відзначається День авіації України. Свято не має фіксованого дати, але щороку він відзначається в останню суботу серпня.

Історія Дня авіації

Свято було встановлене у 1993 році указом президента Леоніда Кравчука на підтримку «ініціативи авіаторів Збройних сил України, прикордонних військ України, Національної гвардії України та працівників авіаційної промисловості та транспорту».

Читайте також: Українська авіація атакувала авіабомбами скупчення техніки РФ у Донецькій області: Олещук показав відео

В цей день своє професійне свято відзначають військові та цивільні авіатори, а також працівників авіаційної промисловості та транспорту.

Для українців День авіації набув особливого значення під час повномасштабного вторгнення Росії. Наші військові пілоти мужньо боронять повітряний простір країни та знищують ворога. Так, у травці цього року перші українські пілоти завершили своє навчання на винищувачах F-16 у США. У серпні президент України Володимир Зеленський підтвердив, що винищувачі F-16 уже знаходяться в Україні та виконують завдання.

Раніше пілоти Збройних сил України знищили пункт управління російських військ. Удар зафільмував безпілотник, який спостерігав за пунктом управління.

Українська авіація продовжує позбавляти ворога логістичних спроможностей. Нещодавно в Курській області РФ українські пілоти знищили ще один міст.