UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні «Укрпошта» презентує нову марку на честь загиблих захисників України

Частину прибутку спрямують на благодійність.

Сьогодні, 29 серпня, у День пам’яті загиблих захисників України «Укрпошта» випустить благодійну поштову марку «Вічна памʼять!». Частина грошей від продажу піде на підтримку сімей полеглих воїнів.

Ескізом до нової поштової марки стала картина заслуженого художника України Олега Шупляка «Журба». На ній козак-бандурист схиляє голову над могилами побратимів, а над ним журавлі летять у вирій, йдеться на сайті компанії.

Читайте також: Якість послуг «Укрпошти»: куди можуть поскаржитися українці

«На нашу долю знову випали надскладні випробування - повномасштабна війна, в якій наша країна змагається за незалежність, самозбереження й самоідентифікацію. Завдання кожного, хто знаходиться в тилу, шанувати пам’ять героїв, проявляти увагу й допомагати їхнім сім’ям», - сказав генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Тираж нової поштової марки складає 500 000 екземплярів. Її вартість 15 гривень, зокрема 3 гривні з кожної марки підуть на підтримку сімей військовослужбовців, які загинули, захищаючи Україну. До поштової марки Укрпошта також випустила конверт «Перший день».

Читайте також: "Укрпошта" підвищила низку тарифів, відправлення посилок подорожчало

Зазначимо, 29 серпня в Україні вшановують пам’ять військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, котрі віддали життя за Батьківщину. Ця дата є нагадуванням про одну з найкривавіших подій російсько-української війни на сході країни — Іловайську трагедію. «Зелений коридор», що пролягав через соняшникові поля, став останнім у житті наших захисників. Надалі саме ця квітка стала символом Дня пам’яті загиблих героїв.

Нагадаємо, Ігор Смілянський анонсував випуск марки на честь української фехтувальниці Ольги Харлан.