UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні Україну засипле снігом

Температура повітря опуститься до мінусових позначок.

У суботу в Україні синоптики прогнозують снігопади.

Температура повітря опуститься до мінус 4 градусів, але вдень підніметься вище за нуль, повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

Сніг очікуються практично у всіх областях України, окрім Полтавської, Харківської та Сумської. Температура повітря буде:

Прогноз погоди в Україні на 18 грудня. Скріншот із сайту Укргідрометцентру

У Києві та області також прогнозується сніг. Температура повітря близько нуля.

Прогноз погоди у Києві на 18 грудня. Скріншот із сайту Укргідрометцентру

У Карпатах також продовжаться снігопади, виникає загроза сходження лавин, повідомляє сайт ДСНС.

У зв'язку зі снігопадами 18-19 грудня, у горах Львівської та Івано-Франківської, 19 грудня у високогір'ї Закарпатської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень), йдеться у повідомленні.

Читайте також: День святого Миколая: народні прикмети та заборони

У неділю, 19 грудня, ситуація з опадами не зміниться, практично скрізь Україною пройдуть снігопади. Температура повітря складе 0-4, але через високу вологість відчуватиметься холодніше.

Прогноз погоди в Україні на 19 грудня. Скріншот із сайту Укргідрометцентру

Вдень буде від мінус 1 до 2 тепла.

У понеділок, 20 грудня, у Волинську, Рівненську, Львівську, Тернопільську, Сумську, Київську та Чернігівську області прийдуть морози до 4-6 градусів та сніг. В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях очікується плюсова температура.

На решті території України погода на початку тижня буде похмурою, з самого ранку йтиме невеликий сніг, а стовпчики термометрів покажуть від -1 до +1.

Раніше повідомлялося, що за тиждень в Україні очікується серйозне похолодання, вночі температура опускатиметься майже до 20 градусів морозу.

Нагадаємо, під час зимових свят на українців чекає морозна, але малоснігова погода. Найхолоднішим місяцем стане січень, коли температура опуститься до -20.