UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні не відбулася зустріч з польськими урядовцями щодо блокування кордону – Шмигаль

Разом зі Шмигалем на кордон прибула група українських міністрів.

Зустріч з представниками уряду Польщі на українсько-польському кордоні у п'ятницю, 23 лютого, не відбулася. На зустрічі мали обговорити питання блокування кордону польськими фермерами, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

За сломи Шмигаля, Україна розуміє складності, з якими стикається польський уряд і готова допомогти у вирішенні цієї ситуації. 

Читайте також: Масштаб протестів на кордоні показує масштаб проблеми. Зеленський повинен зосередитися на Україні — міністр Колодзейчак

Як зауважив прем'єр-міністр, блокада вдарила по українській економіці та можливостях краще захищатися.

Шмигаль нагадав, що місяць тому в Києві прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск говорив про те, що Польща є найнадійнішим, найважливішим союзником України в цій смертельній сутичці зі злом.

“Місяць тому ми погоджувалися, що блокування кордону шкодить нашим країнам і що важливо не допустити подібних інцидентів. Пройшов місяць, і ми знову повернулися в цю точку. Тільки тепер ми бачимо відверті провокації”, – зазначив прем’єр.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що у п'ятницю, 23 лютого, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом з групою міністрів приїде на українсько-польський кордон. Там мали відбутися переговори з польськими урядовцями щодо блокування пунктів пропуску фермерами. Проте не було відомо, чи приїдуть представники уряду Польщі. Українська делегація готова бути на кордоні до 24 лютого.