UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні представлять нового командувача ООС — ЗМІ

Діючого командувача Сергія Наєва призначили на посаду в березні минулого року.

У понеділок, 6 травня, мають представити нового командувача операції Об'єднаих сил в Донбасі, передає "Інтерфакс-Україна", посилаючись на власні джерела в командуванні ООС. Нового командувача призначать у зв'язку з ротацією Сергія Наєва.

"Сьогодні буде представлено нового командувача. Це відбудеться у зв'язку з ротацією генерала Наєва", - повідомило джерело.

Як повідомлялося, 16 березня президент України Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил і оголосив про завершення Антитерористичної операції в Донбасі.

20 лютого Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

Згідно із законом, стратегічне керівництво силами і засобами, які залучаються до здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії РФ здійснює Генеральний штаб ЗСУ, а керівництво безпосередньо в Донецькій і Луганській областях – командувач Об'єднаних сил, який призначається президентом за поданням начальника Генштабу. Командувач Об'єднаних сил реалізовуватиме свої повноваження через Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ.