UA / RU
Підтримати ZN.ua

Собаки прикордонників вперше вийдуть на військовий парад до Дня Незалежності

Ідея сподобалася не усім

Вперше в історії України у військовому параді до Дня Незалежності візьмуть участь собаки прикордонників, повідомляє Державна прикордонна служба (ДПСУ).

Для участі у параді обрали 33 кінологів з їхніми службовими собаками. Обрані тварини спеціалізуються на пошуку зброї та наркотиків і вже мають службові досягнення.

Собаки-учасники параду та їхні кінологи вже почали готуватись до маршу в Кінологічному навчальному центрі ДПСУ у Великих Мостах на Львівщині. Тренування триватимуть до кінця липня, а потім продовжаться у Києві: собаки мають поводити себе спокійно, звикнути до місця проведення заходу, не реагувати на сторонніх людей та інші подразники.

Читайте також: На гігантські прапори до Дня Незалежності хочуть витратити 170 мільйонів з бюджету. Це вартість 338 тисяч доз вакцини

Чи законно це

Так чи інакше, перебування тварин на спеці протягом двох годин параду не суперечить законодавству України: згідно з ним, собаки, які несуть службу в правоохоронних органах, мають вміти працювати (бути "настороженими" і попереджати про небезпеку) протягом 12 годин у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов.