UA / RU
Підтримати ZN.ua

Снаряди калібру 152-мм для артилерійської системи "Гіацинт" успішно пройшли випробування

Для оцінки балістичних характеристик був задіяний балістичний радар НАТО.

Снаряди українського виробництва калібру 152-мм для артилерійської системи "Гіацинт" успішно пройшли один з етапів випробувань. Тестування великокаліберних снарядів на полігоні Чернігівської області проводили українські артилеристи, а їх результат оцінювався комісією Ministry of Defense of Ukraine, повідомив президент Петро Порошенко у Facebook.

Під час стрільб були використані бойові осколково-фугасі снаряди, а для оцінки балістичних характеристик снарядів був задіяний передовий балістичний радар виробництва однієї з країн-членів НАТО.

"Снаряди будуть використовуватися для стрільби з однієї із найбільш далекобійних артилерійських систем - "Гіацинт", яка має велику точність та дальність стрільби до 30 км. Продовжуємо посилювати обороноздатність українського війська", - заявив глава держави.

Про готовність до серійного виробництва снарядів калібру 152 мм у ДАХК "Артем", що входить до складу ДК "Укроборонпром", заявляли ще в березні цього року. Новий осколково-фугасний снаряд української розробки розраховано для знищення живої сили, артилерії та вогневих засобів противника, а також – руйнування фортифікаційних споруд і об‘єктів. Він призначений для стрільби з однієї із найбільш далекобійних артилерійських систем – "Гіацинт".

Нагадаємо, що нещодавно Державний Науково-дослідний інститут хімічних продуктів налагодив виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16 (РПО-16), які належать до термобаричної зброї.