UA / RU
Підтримати ZN.ua

СММ ОБСЄ зафіксувала в Донбасі 157 порушень за добу

Всього з початку перемир'я в Донбасі було зафіксовано 1 228 порушень режиму припинення вогню.

У Донбасі упродовж доби, 22 вересня, зафіксовано 157 порушень. Про це йдеться в звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Відповідно до спостережень Місії, деякі порушення сталися імовірно в зв'язку з проведенням навчань з бойовою стрільбою, включаючи сім вибухів невизначеного походження. Уточнюється, що практично всі порушення сталися поблизу Петровського і Лебединського.

Разом з тим, протягом поточного і попереднього звітних періодів (22 і 21 вересня, - ред.). в Донецькій області зафіксували одне порушення перемир'я, а в Луганській області - жодного.

Всього з початку перемир'я в Донбасі 27 липня було зафіксовано 1 228 порушень режиму припинення вогню. Серед них - 217 вибухів, 9 невизначених боєприпасів і 13 освітлювальних ракет, а також 989 черг і пострілів.

Читайте також: ЗСУ нейтралізували два ворожих безпілотники в небі над Донбасом

Нагадаємо, 18 вересня повідомлялося, що згідно зі звітом СММ ОБСЄ бойовики проводять мінування непідконтрольної Україні території Донбасу.

Звіт ОБСЄ було оприлюднено 17 вересня, повідомляє штаб Операції об'єднаних сил на сторінці в Facebook.

Вісім протитанкових мін, встановлених в один ряд поперек автодороги, і двадцять протитанкових мін, встановлених нещільними групами на східній і західній смугах руху цієї ж автодороги, було зафіксовано поблизу населеного пункту Весела Гора на Луганщині, йдеться в повідомленні.