UA / RU
Підтримати ZN.ua

Смерть трирічного Муси Сулейманова не є нещасним випадком – журналіст

За версією окупаційної влади Криму, хлопчик не лише впав у каналізацію, а й прикрив за собою кришку та підпер камінням.

Факти свідчать, що смерть трирічного Муси – сина громадського журналіста та політв’язня Руслана Сулейманова – не є нещасним випадком чи роковим збігом обставин, наголошує заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв.

Хлопчик зник в анексованому Криму ввечері 24 липня, за два дні його знайшли мертвим у каналізації.

«Дитина не могла зрушити кришку каналізації, яку ще й притискають камінням – якраз від дітей», - пише Муждабаєв у Facebook.

За словами свідків, на момент початку пошуків ця яма була закрита. До того ж, волонтери перевіряли її із самого початку, хоча й були впевнені, що дитини там немає.

Якщо так, то, за логікою, така мала дитина фізично не могла туди потрапити аж ніяк. Тим більше — потім стрибнути туди й «за собою» закрити кришку таким чином, щоб не було нікому помітно.

Відкачали її тільки тоді, коли усі попередні заходи з пошуку хлопчика не дали результату. «Звісно, усе може статися в житті. Звісно... Але збіг наведених фактів примушує думати, що хлопчика було вбито», - додає журналіст.

На думку Муждабаєва, таким чином окупанти намагаються тиснути на Руслана Сулейманова, який відмовляється визнавати себе винним у начебто тероризмі та свідчити проти інших кримців.

«Вічна пам’ять невинній дитині, мої співчуття батькам, рідним і всім, хто всі ці дні вірив, допомагав... Це страшна трагедія цієї кримськотатарської родини й одночасно кожного кримця, бо для нас не існує чужих дітей», - підсумував Муждабаєв.

Читайте також: Український журналіст звернувся в Інтерпол через переслідування РФ кримських татар

Нагадаємо, 26 липня в окупованому Криму був знайдений мертвим трирічний Муса Сулейманов - син політв'язня та громадського журналіста Руслана Сулейманова. Хлопчик зник 24 липня, пошукова операція тривала два дні. Вранці 27 липня дитину поховали.

Російська прокуратура відкрила справу за статтею Кримінального кодексу про «вбивство малолітнього». Втім, правозахисники із самого початку не виключали версію викрадення дитини за допомогою автівки.