UA / RU
Підтримати ZN.ua

Словаччина передала Україні всі обіцяні винищувачі

Міністр оборони Словаччини зазначив, що Україна, на відміну від його держави, може без труднощів обслуговувати Міг-29.

Словаччина передала Україні всі 13 обіцяних винищувачів МіГ-29. Про це він повідомив словацький міністр оборони Ярослав Надь у Facebook.

«13 МіГів вже в Україні. Нам вдалося безпечно перемістити винищувачі, які більше не потрібні Словаччині, що дозволить захистити невинні життя в Україні від російського вбивства. Передача решти дев’яти одиниць (чотири літаки українські пілоти отримали у березні) здійснювалася сушею для найбільшої безпеки. Знову величезна подяка всім залученим силам, адже в таких випадках це дійсно важлива і вимоглива логістична операція», – написав Надь.

При цьому він додав, що Україна може сама обслуговувати винищувачі МіГ-29. При цьому у Словаччини були труднощі з підтримання літаків у робочому стані.

Читайте також: Словаччина збільшить виробництво боєприпасів для України — міністр оборони

Повідомлялося, що російські техніки, які до минулого року були присутні на авіабазі Сляч у Словаччині, могли навмисно саботувати експлуатацію винищувачів МіГ-29, що їх країна планувала передати Україні. За словами Надя, це питання навіть розслідувала словацька поліція. Міністр сказав, що хоча розслідування не довело злого умислу, Міноборони «відчуло втрату довіри до російських техніків у Слячі, оскільки помилки продовжували з’являтися там, куди тільки вони могли дістатися».