UA / RU
Підтримати ZN.ua

Слідчий комітет РФ "повісив" на українських військових поранення жінки на блокпості в Донбасі

Вона постраждала унаслідок розбірок між двома угрупованнями бойовиків.

Головне слідче управління слідчого комітету РФ порушило нове кримінальне провадження проти українських військових за фактом нібито поранення мирної жительки на блокпості "Оленівка" в Донецькій області.

Як повідомляє прес-служба відомства, справу порушено "за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 статті 356 КК РФ – застосування заборонених засобів і методів ведення війни".

"За даними слідства, 7 квітня 2018 року українські військовослужбовці, виконуючи завідомо злочинні накази посадових осіб Міністерства оборони України, вчинили прицільний обстріл з автоматичної зброї на території контрольно-пропускного пункту "Оленівка" в районі однойменного селища. Унаслідок злочину дістала поранення мирна мешканка 1963 року народження, яка не бере участі у збройному конфлікті", - заявили в російському Слідкомі.

Російські слідчі також заявили про те, що бійці сил АТО "діяли умисно, з метою вбивства цивільного населення, яке проживає на південному сході України".

Зазначимо, 7 квітня бойовики "міністерства державної безпеки" терористичної організації "ДНР" приїхали на блокпост "Оленівка" для відпрацювання "правоохоронців", які беруть участь у контрабанді товарів через лінію розмежування в Донбасі.

"При затриманні одного з бойовиків, останній дістав автомат і дав чергу, поціливши цивільну жінку, яка очікувала на автобусній зупинці на тимчасово непідконтрольної Україну території", - розповів спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Слідчий комітет РФ регулярно відкриває кримінальні справи проти українських військовослужбовців у зв'язку з нібито вчиненими ними військовими злочинами проти цивільного населення сходу України.

З початку російської агресії на сході України російський Слідчий комітет сфабрикував проти українських військових 209 кримінальних справ. У 146 кримінальних справ, сфабрикованих слідчими держави-агресора, "проходять" 72 посадові особи Збройних сил України, у тому числі 20 представників вищого військового керівництва ЗСУ.

Так, 19 грудня слідком відкрив проти бійців ЗСУ кримінальну справу за ч. 1 статті 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни) за нібито артилерійський обстріл об'єктів цивільної інфраструктури в Докучаєвську та Первомайську у період з 12 по 14 грудня.