UA / RU
Підтримати ZN.ua

Скільки громадян проти вступу України в НАТО у межах лише підконтрольних державі територій — опитування

 40% опитаних українців підтримують таку ідею.  

Для більше половини опитаних українців (53%) ідея вступу України в Північноатлантичний Альянс у межах лише тих територій, які підконтрольні українській владі, є неприйнятною, йдеться в опитуванні соціологічної групи "Рейтинг".

Соціологи зазначають, що 40% респондентів цілком або скоріше підтримують таку ідею: відносно частіше на такий крок готові піти жителі столиці та західних областей України, а також люди середнього віку. Найменше готові вдатися до такого кроку  жителі сходу, центру та півдня.

Соціологічна група "Рейтинг"

Читайте також: Генсек НАТО: Альянс надав Україні рекомендації щодо пріоритетних реформ

"Серед прихильників вступу України до НАТО цю ідею підтримують лише 44%, тоді як 51% – проти", - йдеться в повідомленні.

Опитування проводила соціологічна група "Рейтинг" 22-23 листопада 2023 року. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Метод опитування: CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 3,1.

Раніше директор Офісу генсека НАТО Стіан Єнссен заявляв, що заради членства в Альянсі Україна нібито може поступитися РФ деякими окупованими територіями. Однак опитування ZN.UA та Центру Разумкова показало, що 76,6% громадян проти того, щоб Україна обміняла свої території на членство в Альянсі, пише Володимир Кравченко у статті "Україна в НАТО. Коли покличуть та які у нас варіанти".