UA / RU
Підтримати ZN.ua

Скандального «слугу» Бужанського запросили із лекцією до студентів Військового інституту КНУ

Прихильник СРСР та російської мови розповідав майбутнім офіцерам про інформаційні операції для населення.

Народного депутата від «Слуги народу» Максима Бужанського, який неодноразово виступав проти української мови, відмовлявся вшановувати пам’ять Небесної сотні та образливо висловлювався щодо Української повстанської армії, запросили із лекцією в Військовий інститут Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, де він розповідав про «Сучасний етап державотворення в Україні»

Про захід і лектора пресслужба інституту спочатку сама повідомила у своєму Facebook, але пізніше допис видалили. Однак журналістка Марина Данилюк–Єрмолаєва опублікувала скріншоти та обурилась вибором такого спікера для студентів.

[pics_lr left="https://zn.ua/img/forall/u/531/85/447769338_7526437850745039_4168637489953816192_n.jpg" ltitle="" right="https://zn.ua/img/forall/u/531/85/447518710_7526437884078369_7724003332587511817_n.jpg" rtitle="undefined"]

Згідно з скрінами про проведений захід, зустріч Бужанського зі студентами відбулася 4 червня і він розповідав майбутнім офіцерам про значущість критичного мислення населення й інформаційні операції та світові процеси, що вплинуть на майбутнє України у майбутньому.

«Здавалось би падати нижче нікуди. Але ні. Військовий інститут КНУ імені Тараса Шевченка видає пост, де у них лектором з історії державотворення виступив ніхто інший як ватопітек і сцикун, який колись ховався в авто від представників Нацкорпусу… Максим Бужанський. Любитель СРСР, колорадських стрічок і 9 Травня. Що розкаже цінного про історію української державності? Якого лисого воно треба курсантам, які народились уже явно після Майдану і між Революцією Гідності?  І головне, чим думали організатори, викладачі?», - зазначила у своєму дописі Марина Данилюк–Єрмолаєва.

Вона підкреслила, що для лекцій на такі теми є чимало хороших істориків та військових, а «любителям совка нічого читати лекції майбутнім офіцерам».

Читайте також: У "Слузі народу" відреагували на "тупу вівцю" Бужанського

Після розголосу події Київський національний університет імені Тараса Шевченка у своєму Facebook зазначив, що виступ Бужанського не узгоджували зі службами ректорату, а сам Військовий інститут КНУ є навчальним підрозділом, що має подвійне підпорядкування  – Міноборони та МОН. Зокрема, управління діяльністю ВІКНУ здійснює начальник Військового інституту, який підпорядковується Міноборони.

«Університет не толерує зустрічі здобувачів освіти з особами, які підтримують радянські наративи, та вважає неприйнятною ситуацію, що склалася», - додали при цьому в КНУ.

Ситуація в цілому обурила громадськість. Так, активіст та член Національного українського молодіжного об'єднання Олег Слабоспицький зазначив, що явно не очікував такого від КНУ.

«Військовий інститут КНУ імені Тараса Шевченка на повному серйозі запросив виступати перед курсантами покидька і українофоба Максіма Бужанського. Який підтримував Антимайдан, завжди відкрито захищає «русскій мір», а у ВР робить усе щоб заблокувати ініціативи щодо деколонізації, заборони РПЦ чи підтримки української мови. Чому лекторами в стінах КНУ раптом стали відверті україноненависники?», - написав він.

«Чекаємо, коли навчати командирів запросять Дубінського та Киву. Можна і Медведчука зразу покликати», - написав у свою чергу Сергій Стерненко, нагадавши, що Бужанський був завжди прибічником російських наративів.