UA / RU
Підтримати ZN.ua

СК РФ розповів історію про те, як бойовики відпустили Савченко і вона сама перейшла кордон

Так обвинувачення хоче довести її провину в незаконному перетині кордону.

Слідчий комітет Російської Федерації стверджує, що бойовики влітку минулого літа захопили українку Надію Савченко в полон, але потім нібито добровільно відпустили її. Після цього українка самостійно перейшла кордон з РФ і її затримали вже в Воронезької області.

Така версія подій викладена в матеріалах слідства, оприлюднених на засіданні суду по справі Савченко 6 травня. Таким чином обвинувачення намагається довести, що Савченко винна ще й в незаконному перетині кордону з РФ.

Адвокати Савченко таку версію вважають абсурдною. "Тобто Плотницький (Ігор, лідер бойовиків "ЛНР" - ред.) і його банда не везли пов'язану Савченко з мішком на голові з Луганська до кордону РФ? А що ж він їй телефони не віддав?", - іронізує в соцмережах один з них, Микола Полозов.

Зазначимо, що такий опис подій не співпадає з версією самої Савченко і української влади. Незадовго після її затримання російськими силовиками під час розмови з консулом Савченко підтвердила, що її незаконно й насильно (в наручниках і з мішком на голові) перемістили на територію РФ, "де терористи передали її особам у камуфляжній формі".

За версією СК бойовики т. н. "ЛНР" на чолі з Теслярським просто відпустили Савченко з полону. #FreeSavchenko pic.twitter.com/UTBubnJZm9

- Микола Полозов (@Moscow_advokat) 6 травня 2015